Znowu taśmy (Jutrzejszy Wprost)

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Agamek12
    RS
    S_OCP Member
    • 2006
    • 9943
    • Ford

aro_40 ma rację... Nie ma się co podniecać i dyskutować.
    Na razie nawet na forum rozmowa (dyskusja) toczy się spokojnie, ale za chwilę będzie wzajemne opluwanie się...
    Może lepiej będzie, jak admin zamknie temat już teraz?
    Adam... Używam:
    Rolka: e11FL 97KM/130Nm
    Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• Bili
      Rider
      • 2010
      • 373
      • Octavia II combi (1Z5)
      • BKD 2.0 TDI 140 KM

Myślę, że spokojnie porozmawiać można.
      Podsłuchy, nie powinno ich tam być bo inne wywiady mogą działać, ale dziwi mnie kompletny brak reakcji w sensie że nikt nie zostanie ukarany z nagranych.
      Moim zdaniem NBP powinno być niezależne, więc za takie coś to już nie powinno się być w nim.

Uważam, że poseł powinien być stanowiskiem sprawowanym okresowo powiedzmy maksymalnie 2 razy po 4 lat, czy mniej. A nie odkąd pamiętam a jestem w miarę młody, koledzy zapewne tutaj pamiętają więcej, siedzą jedni i Ci sami zmieniają partię w zależności od potrzeby i zmieniają stanowiska.
      Pozdrawiam.
      Michał

Komentarz

• b707
        L&K
        S_OCP Member
        • 2006
        • 1272

Zamieszczone przez elpolacco
        Władza Tuska staje się odbiciem lustrzanym władzy Putina w Rosji. Najpierw bezsilny i bezradny nakazuje zatrzymanie "Bogusia z BMW" którego kilka godzin później wypuszczają za bezpodstawne zatrzymanie i nic mu nie są w stanie zarzucić. Wczoraj po raz kolejny bezradny w obliczu zaistniałej sytuacji jakim był podłożony podsłuch nakazuje ABW zrobić najazd na tygodnik WPROST. Poźniej tłumaczy, że to było na polecenie prokuratury, a nie jego. Szkoda tylko, że zapomina iż ABW podlega pod rządowi, a nie prokuraturze.

Mówi o tym m.in cytat ze strony ABW:
        Jako służba specjalna podlegamy kontroli cywilnej: nasze działania nadzoruje Premier i kontroluje Sejm. Status obowiązki i uprawnienia ABW określa Ustawa z dnia 24 maja 2002 r. o Agencji Bezpieczeństwa Wewnętrznego oraz Agencji Wywiadu.
        Tusk próbuje tłumaczyć się udając niewiniątko, osobę której nie jest oceniać zaistniałą sytuację. Bojąc się o własny wmawia ludziom, że ta akcja miał na celu ujawnić nagrania :lol: Żenada Panie Premierze, żenada....
        Mylisz pojęcia. W naszym kraju wszystkie służby podlegają w zasadzie kontroli cywilnej. Natomiast ABWu jak najbardziej może działać na polecenie prokuratury.

IMHO pomijając zawartość taśm, to działania prokuratury są jak najbardziej zgodne z prawem... BA gdyby nie zostały podjęte kroki to można by to podciągnąć pod przekroczenie uprawnień (zaniechanie działań).

Zresztą IMHO zrobienie kopii nagrań to nie problem. Niech Sobie je publikują dalej.

Część pisze o "drugiej Rosji" po działaniach ABWu i prokuratura. IMHO to takie nagrywanie jest objawem "drugiej Rosji".
        pzdr
        Adam

Komentarz

• sew1981
          Moderator
          S_OCP MemberModeratoRS
          • 2009
          • 10986
          • Fiat

"władcy" naszego kraju nie mają już żadnego etycznego/moralnego autorytetu to teraz w każdym programie w tv powołują się na prokuraturę jak na boga....słuchając ich ma się wrażenie,że to taki wyznacznik praworządności i moralności jakiś tam prokurator. śmiać mi się chcę. przecież prokurator wiadomo, że też jest "kupiony". Czy Ci ludzie myślą, że tym pitoleniem o działaniach prokuratury według przepisów srakich i owakich, wybieranych w tych gadkach umiejętnie tylko tych, które mają bronić ich tyłków, zamydlą ludziom oczy po raz kolejny? My mamy wierzyć w niezależność tych prokuratorów? hehehe :lol: to naprawdę jest żenada, to wszystko przypomina komunę, tylko w inny płaszcz jest to ubrane i nazwane demokracją. Myślę, że polacy powinni zacząc myśleć, najwyższa pora, zanim nas okradną ze wszystkiego i zawiną się z majątkiem gdzieś, nie wiadomo gdzie te sprzedawczyki :evil: Już i tak hajs mają ulokowany poza Polska swój, zabezpieczyli się na pewno odpowiednio.

[ Dodano: Pią 20 Cze, 14 13:47 ]
          b707, mogą sobie zabezpieczać materiał dowodowy wiadomo, zgodnie z przepisami, ale metoda jaką się posługują, no sorry......Normalnie się to robi trochę inaczej, wnioski, czas itp., jak się zbiera dowody, a nie "wjeżdza" jak do poszukiwanych przestępców i chce zakasować wszystko co mają w redakcji. Nie oszukujmy się, przecież wiadomo, że abw jest na usługach, a sienkiewicz nadal sprawuje nad tym pieczę, gość ma zbierać dowody przeciw sobie?? to tylko u nas możliwe takie paranoje...hehe Trzęsą dupami, że więcej wypłynie i dlatego takie działania podejmują. Chcą wyczyścić to co zostało, żeby nie było gorzej.
          "Zresztą IMHO zrobienie kopii nagrań to nie problem" - właśnie chcieli zarąbać szybko całą resztę, żeby więcej nie wypływało za dużo tego już. Liczyli może na to, że tych kopii za dużo nie zdążyli porobić, albo wszystkie są w redakcji właśnie, stąd ten najazd.

I wiecie co wam powiem, to że tak robi ta banda to nic nowego - to już długo i od dawna trwa. Tylko załamuje mnie jak daleko są pewni tego co robią - nikt nie chce nawet odejść i jak społeczeństwo na to reaguje - "przecież tak robią i macha ręką", czyli oni to odczytują jako przyzwolenie na takie akcje nadal. Ten rząd powinien odejść, dla mnie to pewne, po tym wszystkim, im szybciej tym lepiej

Komentarz

• Eidos71
            RS
            • 2011
            • 2050
            • Octavia II (1Z3)
            • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Przede wszystkim - w RP nie istnieje tzw. "kultura i poprawność polityczna" (pomimo wypowiedzi licznych polityków (m.in. Niesiołowskiego) stwierdzających jej istnienie) - gdyby taka istniała, politycy podejrzewani o jakiekolwiek formy łamania prawa byliby (co najmniej) zawieszani w pełnieniu swoich funkcji publicznych, nie mieliby prawa podejmowania jakichkolwiek działań w sprawach, w których sami występują w jakimkolwiek charakterze, a przede wszystkim sami dobrowolnie odsuwaliby się z życia politycznego i publicznego na czas wyjaśnienia sprawy. Niestety - polska polityka to bagno, w którym jeden polityk chroni drugiego (chcąc dobrowolnie, lub będąc zmuszonym ewentualnymi konsekwencjami braku chęci ochrony)... A poza tym kruk krukowi oka nie wykole :diabelski_usmiech bo w przyszłości sam może oko stracić...
            Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
            MOJA FURKA

Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"

Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71

Komentarz

• aro_40
              RS
              • 2007
              • 1529
              • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

sew1981, którys z prokuratorów chciał się wykazać i pokazać jaki jest sprawny. Stąd taka akcja. A może wręcz przeciwnie, chciał udupić Donka więc strzelał do muchy baterią rakiet z głowicami nuklearnymi każde rozwiązanie jest prawdopodobne.

Poza tym, nie chce bronic Donka, ale wyobraźcie sobie potężną korporację zatrudniająca kilkadziesiąt tysięcy ludzi. I jest prezes, który wie, że kuleje obsługa klienta. Wydaje zatem polecenie poprawy obsługi oraz zwiększenie poziomu kultury... i gdzies na szarym dnie tej struktury jest Pani jadzia, która pracuje bo musi a do tego ma zły dzień bo cos tam... myslicie że wykona zalecenia prezesa zgodnie z JEGO WIZJĄ ???? Przecież ta jego wizja zostanie przekazana przez setki ust i pism....cos jak zabawa w głuchy telefon, która pewnie pamiętacie z przedszkola... Tak samo działa Państwo. Na gorze jest Premier, a na dole jest jakiś Kowalski, który ma własne widzimi sie na to Państwo i lubi / nie lubi Premiera....Proste???

Eidos, a jak ma byc u nas kultura polityczna, skoro mamy tk krótką pamieć? Dawnoi Miller odszedł w niesławie i co??? znowu jest szefem partii... Jedyny Cimoszewicz, który sie podał do dymisjii i ni erwie się do władzy (chyba zmądrzał)
              If we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.

Komentarz

• kamel1980
                Rider
                • 2009
                • 304

Zamieszczone przez aro_40
                Panowie, czytam te Wasze żale i zastanawiam się po ile lat macie??? Że mój 15-letni syn się burzy, to jeszcze rozumiem. Ale każdy z Was dawno już odebrał dowód osobisty i powinien byc świadom, że większego bagna niz polityka to nie ma. I niegdy nie bedzie idealnej partii do głosowania na nią, bowiem kazda partia będzie miała cos na sumieniu.
                aro_40 żale jak żale.. Zwykła ocena zaistniałej sytuacji

Swoją drogą czy nie macie wrażenia, że sama treść nagrań odeszła na dalszy plan, a obecnie główny temat to "przepychanka" pomiędzy Prokuraturą a Ministerstwem Sprawiedliwości?
                Coś mi się wydaje, że PR-owcy znaleźli sposób na odciągnięcie uwagi od treści nagrań :diabelski_usmiech

Komentarz

• ruwado
                  RS
                  • 2009
                  • 14909
                  • Octavia IV (NX3)

kamel1980, jak zawsze
                  pozdrawiam - Darek
                  ​​

Komentarz

• Lashlo
                    L&K
                    S_OCP Member
                    • 2007
                    • 1455

I to jest najgorsze.
                    Nie treści kompromitujące (nie mam tu na myśli bluzgów) a kto i dlaczego chce tymi nagraniami zdestabilizować Polskę.
                    Wiecie co? Ręce mi opadają.

Komentarz

• Eidos71
                      RS
                      • 2011
                      • 2050
                      • Octavia II (1Z3)
                      • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Z informacji z Netu wynika, że to dopiero początek zabawy w taśmy i podsłuchy. Ponoć Wprost posiada ok. 900 godzin (!!!) nagrań, w tym m.in. rozmowy Kulczyka z Karpińskim - ministrem skarbu (mają być opublikowane w najbliższym czasie)...
                      Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
                      MOJA FURKA

Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"

Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71

Komentarz

• kamel1980
                        Rider
                        • 2009
                        • 304

Eidos71 pożyjemy zobaczymy :-)
                        A tymczasem polecam "V for Vendetta" na TVN ;-)

Komentarz

• sew1981
                          Moderator
                          S_OCP MemberModeratoRS
                          • 2009
                          • 10986
                          • Fiat

aro_40, "Na gorze jest Premier" oficjalnie tak niby, ale dla mnie to marionetka kogoś innego, która ma tylko okrągło mówić i ludźmi sterować odpowiednio, żeby interesy szły jak należy :wink: a to mu nawet dobrze wychodzi w miarę, tylko, że syf zaczął niekontrolowanie wypływać i zaczyna się chłopak gubić powoli na swoim własnym podwórku.

Komentarz

• krzysn
                            Rider
                            • 2007
                            • 515

Cyrki w redakcji Wprost mogły być zaplanowanym działaniem. Przecież już nie taśmy ale wolność słowa i tajemnica dziennikarska to najważniejszy temat w mediach.
                            Wczoraj czytałem, że te 900 godzin nagrań szef Wprost na dopiero obiecane, fizycznie jeszcze ich nie ma. Czego więc tak ofiarnie bronił przed ABW? A może doszło do kolejnego "dealu" podczas wizyty ABW?

Komentarz

• rob555
                              Rider
                              • 2006
                              • 748

Zwrocil bym Panowie uwage na kilka rzeczy :

- taki nr nie moze zrobic byle dziennikarzyna to jest zaplanowana akcja za ktora stoja konkretni ludzie

- naczelny Wprost (Latkowski) byl skazany w latach 90 za wymuszenia rozbójnicze, kierowanie grupa przestepcza i podejrzany o morderstwo

- zaraz po wyjsciu z wiezienia dostal sprzet, uklady i zostal dziennikarzem sledczym (co jak co ale takiej resocjalizacji to nikt nie widzial)

- teraz wyraznie ktos chce wywalic Donalda (mimo ze go nie trawie) to pytanie komu zaczal zagrazac

- jak widze towarzyszke Olejnik ktora nagle atakuje swojego pupilka to juz mam pewnosc ze dzieje sie gruuuuubooo !

Tutaj cos co moze pomoc rozwiklac te dziwna zagadke

Nie trawie tego rzadu...oszukał mnie dwa razy i napewno 3ci raz nie dam sie zastraszyc Kaczynskim. Ale nagly atak na pupilkow ktorzy robili krecia robote od lat swiadczyc moze ze gra idzie o naprawde wielka stawke

Tak pozatym prosze ten list przeczytac : MISTRZOSTWO
                              Informacje finansowe z kraju i ze świata. Aktualne i archiwalne: notowania giełdowe, kursy walut, wskaźniki gospodarcze, wiadomości ekonomiczne.

taka tragikomedia...
                              pozdrawiam

Diagnostyka i tuning
                              hybrydowe wtryski i turbiny
                              programy na ulice jak i do sportu

Serwis mechaniczny aut koncernu VAG
                              www.tune-up.pl

HAMOWNIA PODWOZIOWA - POMIARY MOCY GDANSK

Komentarz

• piotrek_os
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2006
                                • 8162
                                • Octavia II (1Z3)
                                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez rob555
                                jak widze towarzyszke Olejnik ktora nagle atakuje swojego pupilka to juz mam pewnosc ze dzieje sie gruuuuubooo !
                                ale na 2-gi dzien juz chyba go bronila.... http://wpolityce.pl/media/201409-mon...teraz-go-broni

Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• kmink
                                  L&K
                                  • 2007
                                  • 1360
                                  • Superb III (3V3)

Ja odnoszę jedno wrażenie....Tusk i spółka to zwykłe marionetki, które komuś się znudziły i postanowił się ich pozbyć...kto, jak i dlaczego...może kiedyś się dowiemy chyba, że pomocny samobójca odwiedzi kilku zainteresowanych i namówi ich do strzału w łeb czy sznura...

Co do samych taśm...na części z nich słychać, że rozmowa miała charakter "prywaty" i ktoś chciał coś załatwić ale po części to takie zwykłe pitolenie jak my to nie raz robimy na spotach :wink: Dlatego zdecydowanie bym rozgraniczył rozmowę kumpli, a załatwianie interesów.....z jednej strony to wszyscy zainteresowani powinni podać się do dymisji - tak by postąpił każdy polityk na "zachodzie"...życie miał pecha że go nagrali(nawet czysto kumpelska rozmowę)...a u nas...mają wyj.. i są oburzeni...ale z drugiej strony spełniły by sie oczekiwania inspiratora, który niekoniecznie chce dobrze dla Polski..

......chyba że Tusk postanowił poświęcić ziomali i tych co ich nie lubił. uknuł taki spisek i za dwa tygodnie się okaże że to PIS jest za wszystko odpowiedzialny....wiadomo że wtedy Kaczyński będzie skończony...... :lol:
                                  Chiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
                                  https://www.facebook.com/pages/TuneF...09364479166793

www.tuneforce.pl
                                  www.dpfserwis.pl

Komentarz

• Alonzo_
                                    RS
                                    • 2009
                                    • 2460
                                    • Hyundai

kmink, ja nie wykluczam teraz żadnego scenariusza.
                                    IMO to się kompletna żenada zrobiła. Z jednej strony nie wiem o co tu kaman bo ktoś sobie nagrywa od miesięcy/lat kogo chce i gdzie chce. Politycy pierdolą co chcą i gdzie chcą i nie mają żadnych hamulców pod tym względem. Nie mówię o tych czym "kupczą" i spiskują ale myślę tu o totalnie uśpionej czujności jakby żyli na zupełnie swoim własnym folwarku w absolutnej dyktaturze gdzie konkurencji nie ma bo ją wymordowali albo wysłali na emigrację wszystkich oponentów. Bo że są skłonni zrobić najgorsze świństwo to dla mnie nie dziwota - nie jeden jakby mógł matkę sprzedać albo córkę do wybzykania podesłać aby dopiąć swego to by to pewnie zrobił.
                                    Mnie rozwala to że nic się nie dzieje. Latek sobie publikuje , rząd pierdoli o prywatnych rozmowach wyrwanych z kontekstu i tak brniemy w ten smród.
                                    Giertych (za którym nie przepadam ale raczej prawnikiem chyba jest doświadczonym) u Wagnerowej dziś podał paragrafy którymi prokuratura od razu powinna wziąć sie za Latkowskiego. Nie jestem za tym aby kneblować usta. Ale taka nieudolność organów jak w tym przypadku mnie rozwala. Do cholery przecież nie może być tak, że polityków rządu się miesiącami podsłuchuje a potem jedna gazetka robi taki cyrk i nic nie można z tym zrobić. Fajnie, ze wiemy jak sobie chłopcy rozmawiają. Wielu jest oburzonych że zacny Pan Religa za odkupienie długów opowiedział sie za Tuskiem czy tym co powiedział o Amerykanach Sikorski ale każdego kto cokolwiek śledzi scenę chyba nie powinno to az tak traumatycznie dziwić. Owszem jest chujnia. Ale to kuchnia polityczna. A w kuchni jak to w kuchni - bywa brudno, mało apetycznie, czasami nerwowo, czasami coś spadnie na podłogę, spleśnieje, popsuje się a nawet zacznie śmierdzieć. Ale grunt aby tego nie zobaczyli goście. W tym problem..stary jak świat.
                                    Niech się rudy i prokuratura bierze za to jak powinna i wprost niech się nie zasłania tajemnicami dziennikarskimi. Fajnie, że dał nam to co dał bo sporo się dowiedzieli co niektórzy dziwnie zszokowani, ale reszta dowodów już powinna trafić nie go gazet tylko do prokuratury. Bo to tak grube jest że teraz to zaczyna być niebezpieczne moim zdaniem. To pokazało, że nasz rząd i władza mogą być bez skrepowania inwigilowani. Zrobić to może kto chce, gdzie chce ( bo na dziś nic nie wiemy czy to jakieś nasze "siły" czy wywiad FR czy chuj wie kto inny) i komu chce , potem może szantażować, zdestabilizować, osłabiać struktury ale i pozycję na arenie międzynarodowej , a do tego - o zgrozo- na zachętę dla innych nasi nie potrafią sami z tym sobie poradzić. Służby odpowiedzialne za wycieki takich informacji - od A czyli odpowiednie służby i sami polityce dbając o zapewnienie bezpiecznego miejsca do takich rozmów przez pozostałe litery do Z - teraz potrzeba ostrego i stanowczego działania. Cała opozycja dziamoli w mediach jakie to straszne a każdy w swoim czasie to samo robił tylko innym się upiekło bo nic nie wypłynęło ( co nie znaczy że ktoś innych nie nagrywał). O co tu chodzi właściwie?

PS
                                    Swoją drogą Sikorskiemu brawo za to co mówił o sojuszach z Ameryką. Przecież od 10-15 lat nas dymają. Kiedy pomagali to pomagali ale robili to jak zawsze tylko i wyłącznie dla krótko lub długofalowego własnego interesu. Ale od pewnego czasu mamią nas jak dzieci jakimiś "batonikami" ubijają tu i tam dzięki naszej naiwności/głupocie polityków/przekupionym naszym politykom/skutecznemu lobbingowi* mega interesy - my za nie płacimy i dosłownie, i wizerunkowo/politycznie a ostatecznie jak zawsze ...obiecanki cacanki a głupiemu (Polska) radość...znaczy bardziej kac po wszystkim.
                                    Jak czytam komentarze pod krajowymi artykułami to widzę , że w oczach Polaków Sikorski zaraz będzie pozytywnym bohaterem, hehe.
                                    Nie jeden zastanowi się nad tymi słowami i przyzna mu racje. Ale to maleńki plusik w tym syfie, który się rozpętał.

*- niepotrzebne skreślić

Komentarz

• ruwado
                                      RS
                                      • 2009
                                      • 14909
                                      • Octavia IV (NX3)

trochę o naszych bólach

"Na­gra­no też Jacka Kraw­ca w roz­mo­wie z Wło­dzi­mie­rzem Kar­piń­skim. Jak po­wie­dział pre­zes Or­le­nu, po wy­bo­rach w 2011 roku, gdy oka­za­ło się, że PO wy­gra­ło wy­bo­ry, Do­nald Tusk miał stwier­dzić:

"Teraz to pa­li­wo może być nawet i po 7 zło­tych".

Kra­wiec pre­cy­zo­wał: "jak była ta kam­pa­nia 2011 roku i oni tam z ce­na­mi je­cha­li cały czas, że pa­li­wo po 6 zł PiS nap.... No i jest ta im­pre­za w Fo­cu­sie, już wia­do­mo, że wy­gra­li­śmy. Z Do­nal­dem się spo­ty­kam i on: Teraz, k..., to pa­li­wo może być nawet i po 7 zł."

Sikorski też pojechał. :lol: Najlepsze, że póki co - to on o naszym sojuszu jako jedyny z nagranych na razie powiedział :szeroki_usmiech prawdę.
                                      pozdrawiam - Darek
                                      ​​

Komentarz

• aro_40
                                        RS
                                        • 2007
                                        • 1529
                                        • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

alonzo
                                        do tego, co napisałeś dodam tylko jedno pytanie: kto i dalczego to zrobił. I wcale nie mam na myśli nagrań, bo dla mnie jest jasne, że ABW i BOR powinni wykopac na 4 wiatry dyscyplinarnie. Mnie interesuje kto i dlaczego upublicznia to teraz... a może na czyje polcenie???
                                        If we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.

Komentarz

• Alonzo_
                                          RS
                                          • 2009
                                          • 2460
                                          • Hyundai

Zamieszczone przez aro_40
                                          alonzo
                                          do tego, co napisałeś dodam tylko jedno pytanie: kto i dalczego to zrobił. I wcale nie mam na myśli nagrań, bo dla mnie jest jasne, że ABW i BOR powinni wykopac na 4 wiatry dyscyplinarnie. Mnie interesuje kto i dlaczego upublicznia to teraz... a może na czyje polcenie???
                                          Ja sądzę po tym żałosnym przedstawieniu które się rozgrywa , że nie dowiemy się tego. Bo najbardziej zainteresowani (wydawać by się mogło) aby dość do źródła są jakby odcięci "od prądu"...no to kto ma to rozwikłać?

Hehe...znaczy dowiemy się - w kolejym rządzie jak ten upadnie - Minister Spraw Wewnętrznych - zasłużony dla niejednej sprawy Pan A. Macierewicz bezsprzecznymi autorytetami i dowodami dojdzie, i wykaże, że za tym stoją służby rosyjskie ( co akurat wtedy może być jego jedyną słuszną "tezą", ze wszystkich wcześniejszych bzdur które wygłaszał. Oczywiście zaciekła rusofobia tu akurat może i go dobrze naprowadzić (kto wie).

Komentarz

• rob555
                                            Rider
                                            • 2006
                                            • 748

Co do Sikorskiego to hmm....jego zdanie prywatne podzielam w 100%
                                            ale...
                                            NADAL oficjalnie lize d.. hameryce mimo ze sam swierdza ze to szkodliwe dla PL

czyli z premedytacja dziala na szkode interesu panstwa polskiego...i za to zajebista $ dostaje.
                                            Szacunek? Jemu?

Szacunek to by byl gdyby to co mowil w restauracji bylo oficjalnym rzadowym stanowiskiem.
                                            pozdrawiam

Diagnostyka i tuning
                                            hybrydowe wtryski i turbiny
                                            programy na ulice jak i do sportu

Serwis mechaniczny aut koncernu VAG
                                            www.tune-up.pl

HAMOWNIA PODWOZIOWA - POMIARY MOCY GDANSK

Komentarz

• piramida
                                              RS
                                              • 2009
                                              • 12222
                                              • Superb III (3V3)

rob555, a co Sikorski oficjalnie ma mówić? Przecież wiadomo że jemu i innym politykom nie zależy na dobru państwa tylko na korycie, taki Sikorski oficjalnie jak by wyraził swoje prywatne zdanie na forum publicznym to chyba wiemy jak by skończył?
                                              superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                                              http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• Alonzo_
                                                RS
                                                • 2009
                                                • 2460
                                                • Hyundai

Chłopaki ale ja się z Wami nie zgodzę.
                                                Wg mnie to jest zajebiście skomplikowana sprawa. Wokół siebie nie mamy żadnych sojuszników a jedynie potencjalnych wrogów. Ci dalsi z Europy to pies ich jebał (Anglia i Francja). Musimy przynajmniej oficjalnie udawać, że Nato to gwarant dla nas w razie kryzysu. Problem, że nasi politycy znający dobrze realia kuluarowe w tym Sikorek- (jak i nasi wrogowie potencjalni - Rosja) wiedzą doskonale że to takie pitu pitu bo w razie co to i tak jak będziemy mieli pecha i USA nie będą miały w tym interesu nam nie pomogą. Dlatego Ruskie sobie testuja Unię i Nato jak teraz przy okazji Ukrainy. A USA co? Na dowód swojego ogromnego zaangażowania w nasze sprawy i troskę, aby pokazać że są z Nato i że siła jest -wysłali ilu tam?....100 ludzi. Ruskich pewnie ze 3 dni mięśnie od śmiechu bolały. Sikorek to doskonale wie i widzi że to kibel jest tak naprawdę. A że tak gada...dyplomacja i tyle. A w naszych robotach inaczej? Jak masz pod sobą ludzi to gadasz to co jest polityczne , co szefowie chcą żebyś gadał, żeby spokój był i ludzie nie marudzili a prywatne Twoje zdanie nie raz jest zupełnie inne...i czasami słuszne. Co z tego?

Komentarz

• sew1981
                                                  Moderator
                                                  S_OCP MemberModeratoRS
                                                  • 2009
                                                  • 10986
                                                  • Fiat

burdel się rozkręcił niezły. Nie ważne w sumie kto to zrobił aktualnie i tak się nie dowiemy. Efekt będzie jeden - zmiana rządu. To było na pewno jedno z założeń tego,który to robi. Akurat ja nie cierpię osobiście aktualnej władzy, więc mi to nie przeszkadza. A dopiero jak następcy przejmą ster to się może część dowiemy, albo wydedukujemy po jakimś czasie, kto za tym mógł stać i po co. Czas pokaże dopiero, taka prawda. Drążenie tego i stanie w miejscu nie ma sensu już, bo właśnie przez taki charmider może się coraz większe szambo robić. Przedterminowe wybory są potrzebne jak nic, już nie ma od tego ucieczki. Bo niestety, Ci ludzie zostali przyłapani na konkretnych rozmowach o faktach ważnych, że ktoś ich nielegalnie nagrywał może za to bęknąć, ale to że handlują między sobą polską i swoimi stołeczkami w niej w restrauracjach - to wymaga podania się do dymisji, bez dwóch zdań i nie ma czego bronić. Wiadomo, że jest kuchnia i oficjalna strona wszędzie, ale jak gówno by wypłynęło z kuchni na sale z gośćmi to kucharza by zwolniono bez dwóch zdań :wink:
                                                  A dopiero jak się uspokoi, to może coś wywnioskujemy. :wink:

Komentarz

• kmink
                                                    L&K
                                                    • 2007
                                                    • 1360
                                                    • Superb III (3V3)

Alonzo, nie mieszaj polityki z pracą...oczywiście się zgodzę z tym, że nie raz kierownik musi pierd.. głupoty podwładnym bo tak mu nakazał dyrektor, a prywatnie myśli że ten jest jeb.. w głowę...no ale prawda jest taka, że jeśli coś mu się nie podoba i z czymś się nie zgadza to może się zwolnić.....

Polska to nie jest prywatny interes....każda decyzja powinna być jak najlepsza dla kraju i skoro Sikorski prywatnie myśli że sojusz to syf - a jego wiedza n/t układów i sojuszy jest znacznie większa niż nasza, poparta jakimś tam doświadczeniem, a działa na odwrót to ten fakt dopiero można nazwać frajerstwem....podobnie jak jego wyjazdy na Ukrainę i jakieś pseudo negocjacje (tak naprawdę w imieniu US)...no ale Sikorski robi wbrew sobie dla dużej kasy i innych profitów...tak więc jak dla mnie automatycznie go skreśla jako polityka....

Tekst o 7zł za paliwo...rudy tak się cieszył z wygranej, że może odburknął prezesowi w taki sposób, bo ten wiecznie mu truł dupę o cenach paliw i może nie wiem...chciał się go pozbyć i tyle...a ten przedstawiając ta wypowiedz w korzystny dla siebie sposób chciał coś ugrać....sami wiecie, że negocjacje to często też delikatne naginanie rzeczywistości, jakaś mała manipulacja, ... inaczej nie da się dużej kasy zrobić...więc dla mnie osobiście ten fragment jest mało znaczący....no chyba, że moja interpretacja jest błędna...

Wszyscy się dziwią dlaczego nasze służby nic nie robią...wydaje mi się, że nasze "służby" nadają się jedynie do kontrolowania i dopierdalanie szaremu kowalskiemu, a tematy takie jak ten aktualny ich przerażają i przerastają....może również to miał na myśli jeden z rozmówców mówiąc że Polska istnieje tylko na papierze...zresztą kto jest w tych służbach...albo ci co byli za komuny albo ich podobnie myślący, wychowani przez nich następcy...
                                                    Chiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
                                                    https://www.facebook.com/pages/TuneF...09364479166793

www.tuneforce.pl
                                                    www.dpfserwis.pl

Komentarz

Pracuję...